Chat

Přihlásit
Registrovat
přihlásit přes Facebook

Rozhovor A-KRIV před Footworxx Slovakia 2018

13.1.2018 MMC klub Bratislava, Slovensko

Už v lednu u našich sousedů na Slovensku nás čeká party populárního labelu Footworxx. Budou zde hrát úplně poprvé a proto by byla škoda si nechat tuto label night ujít. Na akci vystoupí například dj a producent Sandy Warez známý českým fans hlavně z doby hardtechna. My nyní abychom Vás trochu naladili na vlnu tvdé hudby přinášíme první rozhovor s jedním z vystupujících na této label noci,kterým je italský talent A-KRIV. Rozhovor je převzat od slovenské crew Infections,která za tímto podnikem stojí.

Ahoj Amete,mnoho lidí o Tobě neslyšelo dříve, než jsme oznámili tvé vystoupení na Footworxx Slovakia 2018. Jak by ses představil těm kteří tě zatím neměli možnost slyšet?

Zdravím všechny a děkuji za tento rozhovor pro Váš server. Jmenuji se Amet, pocházím z Říma a je mi 25let. Elektronické hudbě se věnuji od svých 14-ti let… Moje první rave party byla v Římě když mi bylo 16let a jednalo se tehdy o klasický vinylový set z desek. V současné době produkuji pro labely jako Footworxx, Industrial Strength, R-909, Partyraiser Rec., stále populárnější Brutale a nejnověji také pro Twisted Sound Bogota records. Vcelku krátká a nudná prezentace :D Všichni to však uvidíme již 13.ledna v MMC klubu v Bratislavě s prvním pivem v ruce a s heslem Hardcore2theBone !

Jak vypadá tvůj klasický den,když zrovna nedrtíš světové párty?

Co se hardcoru týče tak máme vlastní label Avanti Records a Twisted Sound Bogotà rec. s OGM909,RazorBeat a Overtrip na kterém se snažím nyní co nejvíce produkovat. Ve zbytkku času se venuji hardu, technu a hiphopové hudbě. Při produkci těchto žánrů spolupracuji s různými studii a lidmi v Itálii. Dále se pak zabývám organizovaním akcí od techna po hardcore a tvorbou grafiky, videií z akcí atp.

Jsi součástí legendárního labelu Footworxx, který je velmi populární v západní Evropě. Jak si se do něj dostal a jaké pro Tebe je hrát pod vlajkou takto velkého labelu?

K Footworxxu jsem se připojil v prvních měsících roku 2014. V té době jsem vydával hodně hudební produkce a poohlížel jsem se po agentůře a labelu,kde bych s touto produkcí zapadnul a měl tak možnost jí dostat za hranice Itálie. Velké dík tak patří mému bratrovi F.Noize a dalším interpretům z Footworxxu,kteří mě přijali do jejich rodiny a ukázali mi, že zde jsme víc než jen klasický label. Footworxx do mě vložil důvěru již od prvních dnů a je super, že si zde můžeme o všem promluvit a hodnotit se navzájem od šéfa až po umělce. To je pro mě velmi důležitá a inspirující věc



Tempo, tempo, uptempo ! Pověz nám jak ses dostal k tomu subžánru a jak sis vybral svoje umělecké jméno A-KRIV?

To je super otázka a mohl bych o ní mluvit hodiny … :D Když jsme s tím začínali, nejmenovalo se to uptempo. Bylo to tak sedm či osm let zpět. Od prvního dne se tomuto stylu věnuji s mým bratrem F.Noize a přáteli ze scény jako je např. Andy The Core, Detterent Man a další. To bylo i to co mnoho umělců opravdu dělalo, rychlejší hudbu jaká vždy byla od Partyraisera, Tieuma, Unexista a dalších.Samozřejmě oni to tenkrát dělali o mnoho lepší a já se v té době ještě hudebně vyvíjel,ale můžu řici, že se tomu věnu opravdu od mala. Já jsem vyrůstal poslechem a hraním tracků od Radium, Randy & The Sickest Squad a mnoho dalších. frenchcorových umelců, jejiž tracky jsem v počátcích hrál na rave akcích. Naopak když jsem hrál věci od Tieuma, Unexista, Partyraisera, Drokze, tak mě to pohltilo a i ve své tvorbě zocelilo.

Co se týče mého uměleckého jména A-KRIV tak A – začáteční písmeno mého křestního jména (Amet)
KRIV – znamená v srbštině nepoctivý a vinný,což mi řekl můj kamarád.

Pár dní zpět vyšlo na labelu Brutale tvoje Savage EP. Jak by jsi ho přiblížil fanouškům?

Je to moje první EP vydané na tomto labelu a vytvořili jsme ho společně s mými přáteli Andy The Core, Miss Enemy, eDub a Michaelem Mascinem,který je vynikající bubeník, působící na hiphopové scéně v Itálii. Při práci nespolupracuji s lidmi se kterými nesdílím přátelství a vzájemný respekt. S Brutale potažmo s Traxtormem se známe již dlouhou dobu a proto jsem rád, že se zde znám s každým kdo se se spolupodílel na tom albu. Při tvorbě alba jsem se snažil udělat něco jiného, než se v poslední době tvoří a vydává a jsem moc rád, že toto albu mohlo vyjít právě pod Brutale a pevně věřím, že v budoucnu zde vydám i některá svá další alba.


.

Jací jsou tvoji oblíbeni interpreti či skupiny?

Mám rád hudbu jako celek,ale když vezmu hardcorovou scénu tak z Frenchcoru jsou za mě top Radium, Randy a The Sickest Squad. Z hardcoru pak Tieum, Unexist, Partyraiser a Drokz. Mámm dále rád mnoho mainstream interpretů,ale nemyslím, že by byl dobrý nápad je zde všechny vypisovat. :D

V dnešní době není těžké začít produkovat hudbu. Co bys chtěl poradit začínajícím producentům

Určitě se naučit používat hudební nástroje. Dělej co chceš,ale snaž se vždy vytvořit něco odlišné…

Co bys chtěl vzkázat svým fanouškům?

Nemám rád označení fanoušek. Pro mě jsou to lidé,kteří mě podporují a podporují náš styl hudby,který dělám a vlastně právě díky nim můžeme všichni co jsme na scéně dělat právě to co děláme. Tím bych to asi shrnul a rád bych všechny pozval v lednu do Bratislavy na naší divokou show,která je právem vyhledávana a společně jsem se tam všichni dobře pobavíme.

Díky za rozhovor.

Zaujal tě tento rozhovor. Brzy přineseme další rozhovory s ostatními účastníky Footworxx akce pořádané Infections crew. Datum se nám navíc rychle blíží proto si do kalendáře poznač sobotu 13.ledna bratislavský klub MMC a Footworxx Slovakia 2018! Párty ti nabídne dvě stage, hardcorový merchandise od czcoreshop.com a mnoho dalšího.

PS: Infections crew má pro Vás vždy něco navíc, proto neváhejte a zapojte se do některých ze soutěží probíhajících na Facebooku a získejte tak o jeden Vánoční dárek navíc.

Více informací : http://www.footworxx.com

OficiálnÍ event : http://bit.ly/FWRXX-SVK-EVENT

Vstupenky : http://bit.ly/…-SVK-TICKETS

Autor:
Northstein


Züčastní se



Komentáře